Falešná sbírka pro sluchově postižené občany

24.10.2014
Dne 20.10.2014 bylo v odpoledních hodinách přijato MP telefonické oznámení ohledně muže snědé pleti, který před OC Kaufland pořádá sbírku pro sluchově postižené občany. Na dotaz, pro jakou nadaci, nebo organizaci sbírku pořádá, nebyl schopen lidem, po kterých požadoval hotovost, odpovědět. Muž u sebe neměl potřebné doklady ohledně pořádání této sbírky, což občané do telefonu uvedli. Strážníci se okamžitě dostavili na místo, ale muž, zřejmě z důvodu zjištění, že bylo učiněno oznámení na MP, již na místě nebyl.
Další telefonické oznámení na muže, kteří pořádají sbírku na sluchově postižené, bylo přijato od občanů v půl osmé večer. Dobře oblečení muži snědé pleti zde opět požadovali příspěvek na sluchově postižené občany, a to před Tescem a OBI. Přestože se strážníci okamžitě dostavili na místo, muži se zde již nenacházeli.

Městská policie Kolín žádá spoluobčany o spolupráci, aby v případě, že se ve městě setkají s jednáním, kdy se osoby vydávají za zástupce nadací a požadují po spoluobčanech finanční příspěvek, neprodleně učinili telefonické oznámení, prostřednictvím tísňové linky na Městskou policii Kolín l. 156, nebo na Policii České republiky l. 158.

Děkujeme za spolupráci.

Za Městskou policii Kolín
str. Helena Honkiszová
Oddělení prevence kriminality a komunikace s médii


 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1356096 |