POL POINT – kontaktní místo policie

25.2.2021
Policie ČR – Krajské ředitelství policie Středočeského kraje rozšiřuje služby pro občany Středočeského kraje. Zavedením videokonferenčního systému POL POINT dochází k neomezenému rozšíření míst, odkud může občan navázat kontakt s policií.
POL POINT – kontaktní místo policie 
  • nový způsob komunikace občana s policií
  • z pohodlí domova
  • z obecního úřadu
  • z bezobslužné místnosti
Stali jste se obětí trestného činu, byli jste okradeni, podvedeni, neplatí vám partner alimenty, nebo jste se stali svědkem protiprávního jednání jiné osoby a současně preferujete vlastní pohodlí, můžete se s policisty spojit jednoduchým způsobem.

Oznámení lze podat prostřednictvím technického zařízení POL POINT. Toto zařízením je vybudováno na základech videokonferenčního systému.  Konkrétní komunikace je možná prostřednictvím bezobslužného zařízení, které je umístěné na označeném kontaktním místě policie, nebo přímo z místa pobytu oznamovatele, jednoduchou obsluhou vlastního zařízení (personální počítač, notebook, tablet, mobilní telefon).  Na straně policie je videokonferenční zařízení obsluhováno zkušeným policistou, který provádí zápis výslechu. Přenos výslechu je šifrován a ukládán na záznamové zřízení. 

Vedení výslechu prostřednictvím videokonference POL POINT je v souladu s platnými zákony. Zařízení POL POINT nenahrazuje tísňové volání. Jste-li v tísni nebo vaše oznámení nesnese odkladu, volejte linku 158.

Více informací naleznete v letáku a na webových stránkách policie ZDE .


 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1359042 |