Podvodný milenec v akci

13.11.2023
 KOLÍNSKO – Žena uvěřila legendě podvodníka a poslala mu více než sto tisíc korun. 
Důvěřivá seniorka chtěla v dobré víře pomoci muži, kterému pod jeho podvodnou legendou poslala více než sto tisíc korun.

Třiasedmdesátiletá žena osobně přišla na obvodní oddělení Pečky, kde oznámila skutečnost, že se stala obětí podvodu. Seniorka vypověděla, že ji na konci září oslovil na sociální síti neznámý muž s tím, že jí zaslal žádost o přátelství. Ona mu ji potvrdila a poté spolu na této platformě komunikovali. On ženě uvedl, že pluje po Indickém oceánu na lodi, která má poruchu a hrozí mu nebezpečí. V této souvislosti ji požádal, zda by na její adresu mohl zaslat balík s dokumenty. S tímto ona souhlasila a rádoby muž v ohrožení ji pod různými záminkami žádal o finanční poplatky za dopravu a clo, což mělo vyjít celkem na více než 800 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že žena tolik finančních prostředků na účtu neměla, poslala mu na třikrát téměř 110 tisíc korun.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu, za což pachateli v případě jeho zjištění, obvinění a odsouzení hrozí až pět let odnětí svobody.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
10. listopadu 2023


 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1362147 |