Strážníci Městské policie Kolín byli proškoleni v používání „Automatizovaného externího defibrilátoru“

17.6.2015
V minulých dnech proběhlo v prostorách Městské policie Kolín školení strážníků ohledně použití „Automatizovaného externího defibrilátoru“ (AED). Lektor MUDr. Otomar Kušička ze Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje proškolil strážníky v použití tohoto AED, který v případě včasného zásahu významně zvýší šanci na přežití postižené osoby.
V obou vozidlech Městské policie Kolín, které jsou v nepřetržitém čtyřiadvacetihodinovém provozu, jsou defibrilátory, které by v případě potřeby resuscitace zvyšovaly pravděpodobnost přežití zachraňované osoby. AED začne osobu, která postiženého zachraňuje, navádět hlasovými, často i grafickými příkazy. Přístroj má jednorázové nalepovací elektrody.
MUDr. Kušička dále strážníkům vysvětlil, na uvedených příkladech, zásady poskytování první pomoci. Zdůraznil, že je velmi důležitá, ať už ji provádí kdokoli při záchraně osoby, ještě před příjezdem profesionálních záchranářů Zdravotnické záchranné služby. Strážníci byli dále seznámeni se zásadami nácviku techniky nepřímé masáže srdce, a to jak u dětí, tak i u dospělých osob. Tu si poté vyzkoušeli na resuscitační figuríně.

 
Za Městskou policii Kolín
str. Helena Honkiszová, Oddělení prevence kriminality a komunikace s médii



 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1354952 |