Setkání poskytovatelů OPP dne 6.10.2016 na PMS Kolín

31.10.2016

Dne 6.10.2016 proběhlo na středisku PMS Kolín setkání poskytovatelů, tedy těch, kteří u sebe umožňují odsouzeným vykonávat soudem uložený a nařízeny trest obecně prospěšných prací.

Po přivítání a představení zástupců organizací zahájila Martina Černá, MBA setkání úvodem do trestu OPP, jeho přínosy pro společnost a poskytovatele i pozitivy pro odsouzené.

V další části se zaměřila na proces v OPP - spolupráci a provázanost zúčastněných organizací, tj. soudů, stáních zastupitelství, PMS a poskytovatelů; na jejich role v OPP, na možnosti ovlivňování se navzájem, na možnosti motivačního a výchovného působení na odsouzené v rámci komunit. V této souvislosti byla vyzdvihnuta role poskytovatelů jako navigátorů odsouzených na cestě do jejich cíle – řádného vykonání trestu a výmazu z RT.

V průběhu takřka dvouhodinového setkání byly zodpovězeny otázky přítomných, týkajících se problémů při výkonu trestu – špatná docházka, návykové látky, hrubé chování vůči zaměstnancům poskytovatelů; změny v zákonné lhůtě, rozdíly mezi zákonnou a stanovenou dobou, apod. Poskytovatelé měli možnost podělit se navzájem o své zkušenosti s odsouzenými z praxe, byla jim dána doporučení.

Setkání hodnotili poskytovatelé jako přínosné pro svou praxi a je tedy pravděpodobné, že středisko PMS Kolín toto setkání bude někdy v budoucnu opakovat.

 

 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1355595 |