Z dodávky odcizil ledvinku s vyšším obnosem peněz

31.8.2023
  KOLÍNSKO - Poznáte muže na záznamu? 
Kolínští policisté od minulého týdne pátrají po pachateli krádeže finanční hotovosti z dodávky, kterého u krádeže zachytily kamery. K celé události došlo 24. srpna 2023 ve 12:53 hodin v ulici Rorejcova v Kolíně.

Poté, co řidič z dodávky vystoupil a odešel, stačila zloději velmi krátká chvíle. Na kamerových záznamech je vidět, že stříbrné vozidlo Volkswagen zastavuje hned poté, co řidič dodávky zaparkoval. Z předmětného vozidla následně vystoupil mladý muž, který se k dodávce vydal, rozbil okénko, naklonil se dovnitř a odcizil ledvinku s vyšším obnosem peněz. Řidič osobního vozidla mezitím zajel na přilehlé parkoviště, kde na druhého muže počkal a po krádeži společně z místa odjeli. Na vozidle byla polská poznávací značka.

V celé věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže podle §205 odst. 1 písm. b), odst. 3 trestního zákoníku, kdy pachateli, v případě dopadení, hrozí až 5letý trest odnětí svobody.

Policisté po pachateli krádeže i řidiči vozidla, se kterým na místo oba muži přijeli, pátrají. Pokud muže na kamerových záznamech poznáváte nebo jste si ve zmíněné době a čase pachatele na místě všimli a mohli byste policistům poskytnout důležití informace, které by vedly k jeho dopadení, ozvěte se prosím na linku 158 nebo přímo policistům Obvodního oddělení Kolín na tel. číslo 974 874 710. Za jakékoliv důležité informace děkujeme.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
30. srpna 2023



 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1364118 |