Výcvik lezecké skupiny územního odboru Kolín na lezecké stěně ve sportovní hale v Borkách

28.1.2022
V termínu 25. ledna 2022 proběhl pravidelný praktický výcvik lezecké skupiny územního odboru Kolín. Ten byl zaměřen zejména na fyzickou a kondiční připravenost, obratnost a techniku výstupu do výšky pomocí imitace různých druhů stupů a chytů, které se mohou objevit při nasazení lezecké skupiny. Zároveň se trénovala technika zdolání převisových nerovností. 
Lezecká skupina je odborně vycvičena pro záchranné práce ve výšce a nad volnou hloubkou pomocí lanové techniky. Všechny postupy (sestup a výstup po laně, pracovní polohování, lezení aj.) umožňují použitím nestandartních prostředků a vybavení bezpečné překonání výškových rozdílů. Pomocí lanové techniky může být dosaženo všech výškových rozdílů úrovní místa zásahu. Tento způsob záchrany osob a zvířat se zásadním způsobem odlišuje od záchrany osob pomocí výškové techniky.

Hasiči prováděli výcvik v nové multifunkční sportovní hale v části města Kolín. Hala je určena zejména pro provozování většiny míčových sportů. Štítová stěna naproti zázemí haly slouží právě jako horolezecká stěna s různými druhy převisů a mnoha typy tréninkových lezeckých tras. Hasiči si na takovéto stěně nejvíce zdokonalí svojí silovou vytrvalost, pohybovou motoriku, kondici a zároveň schopnost regenerace  průběhu fyzického zatížení.

Za provedení výcviku, chceme poděkovat vedení města Kolín, které nám svým vstřícným přístupem tuto naši činnost umožnilo. Při každém praktické přípravě si hasiči upevňují své znalosti a dovednosti a zdokonalují se v této činnosti.


 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1354652 |