Je Kolín bezpečný?

27.7.2023
  KOLÍNSKO – Přesvědčit se může každý. 
V poslední době se na internetových sociálních sítích množí stížnosti na bezpečnostní situaci nejen v samotném Kolíně, ale i dalších městech okresu Kolín. Většina příspěvků obsahuje otázky typu „ Kde byla policie, když se to stalo? “, „Je Kolín bezpečný?“

Můžeme Vás ujistit, že i přes období dovolených a prázdnin Policie ČR funguje a výkon služby je zajištěn v plném rozsahu.

Pokud si chcete ověřit bezpečnostní situaci právě ve vašem bydliště, nebo porovnat nápad trestné činnosti s jiným místem, stačí zavítat na veřejně přístupné stránky mapy kriminality. Zde si vyberte příslušné město. Ve sloupci vpravo můžete použít filtr a vyhledat tak konkrétní trestné činy za období, o které máte zájem. Zobrazené číslo udává počet spáchaných deliktů v dané správní oblasti (např. městské čtvrti). Po otevření vyskakovacího okna lze dále zobrazovat jednotlivé skutky. V detailu se udává typ deliktu, třída, datum oznámení a stav objasnění. Vzhledem k ochraně osobních údajů a ochraně obětí se ale na mapě nezobrazí konkrétní místo činu. Část deliktů mapy nezobrazují, jde například o mravnostní trestné činy či činy, kde se obětí staly děti.

Mapy kriminality jsou neustále aktualizovány a slouží nejen k přehledu rizikových míst, ale i následné prevenci, například k cílenému plánování přítomnosti policejních hlídek, či umístění bezpečnostních kamer.

I přes veškerou snahu a opatření nelze každému protizákonnému jednání vždy zachovávat.Nebuďte proto lhostejní ke svému okolí a pokud se stanete svědky jiného protiprávního jednání, neváhejte zavolat na Linku 158, naše práce je pomáhat a chránit.

nprap. Svatava Russová
Preventista
P ČR ÚO Kolín
27.7.2023


 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1364151 |