První říjnové dny patřily seniorům

8.10.2015
Od čtvrtka do soboty se v Kolíně při příležitosti mezinárodního svátku seniorů konaly oslavy v tomto duchu.
Prvního října zaplnili kolínští senioři Klub důchodců, kde s nadšením besedovali se zástupci Městské policie Kolín a Policie ČR. Hlavním tématem byla problematika nedovoleného podomního prodeje a bezpečné chování seniorů. Po besedě senioři s napětím shlédli drsný dokument zvaný Šmejdi. Na závěr si odnesli velice praktický dárek a to bezpečnostní řetízek na vchodové dveře.

Páteční program odstartoval prohlídkou Městské knihovny v Kolíně. Program pak pokračoval další prohlídkou s poutavým výkladem v synagoze. O prohlídku knihovny a synagogy mělo zájem více jak 60 seniorů. Stejným počtem návštěvníků v seniorském věku se může chlubit i Vodní svět Kolín, který se připojil k oslavám tohoto svátku a nabídl seniorům ranní plavání po oba pracovní dny za symbolickou jednu korunu.

Kolínská řepařská drážka připravila na páteční odpoledne dvě jízdy pro seniory s vnoučaty zdarma. Na otázku jaká byla účast, nám odpověděl jednatel Řepařské drážky Ing. Tomáš Vanča. „Museli jsme přidat další vagón, na první jízdu vyjelo šest plných vozů“, pochvaloval si obrovský zájem.

Vrcholnou událostí Dnů seniorů byl sobotní program konaný na Karlově náměstí. Zde se prezentovali všechny kolínské sociální služby, farní charita, cestovní kancelář Monatour s nabídkou zájezdů pro seniory a ochutnávkou španělských likérů, Vysoká škola politických a společenských věd se svým programem Akademie třetího věku a volného času, ale také cvičitelka nordic walkingu, která ochotně obcházela náměstí a učila seniory používat hole pro tento sport. Do počítačového klubu pro seniory lákalo občanského sdružení M’am’aloca, Klub českých turistů Lokomotiva Kolín zval zase na zajímavé výlety a Spirála pomoci představila péči o seniory v domácím prostředí. Na náměstí nechyběla ani ukázka přírodní kosmetiky, zdravotní obuvi a výrobků společnosti Seni. V prezentačním stánku ProMedicus Home Care Services s.r.o. si nechalo změřit krevní tlak a glykemii přes 150 klientů. O hudební doprovodse postarala kapela  Combo 2 a Duo Melodic 2.

Ing. Gabriela Malá


 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1358320 |