Podomní prodejci obtěžovali občany nabízením levnější elektřiny

26.1.2015
Městská policie Kolín se minulý týden zabývala oznámením od občanů, kteří bydlí v Kolíně 5, ulici Cidlinská. Uvedli, že je v jejich ulici obtěžují podomní prodejci. Nabízejí produkty „levnější elektřiny“ a dožadují se vstupu do domů. Prodejci (dva muži) se občanovi měli představit jako zástupci Energetického regulačního úřadu. Občan si toto ověřil přímo na ERÚ,  zda skutečně jsou tito dva muži jejich zaměstnanci, dostal však negativní odpověď.
Na místo oznámení se dostavila hlídka MP Kolín, která zkontaktovala oznamovatele. Ten jim uvedl, že jsou oba muži u jeho souseda. Strážníci proto zazvonili na uvedený byt, kde jim přišel otevřít muž. Strážníci se ho zeptali, zda u něho nebyly osoby, které by nabízely nějaké produkty formou podomního prodeje. Muž hlídce sdělil, že jsou výše uvedené osoby u něho doma a pozval strážníky do domu. Zde se nacházeli dva muži, jeden z nich, pracující pro firmu Comfort Energy hlídce uvedl, že nabízel „jen lepší podmínky pro odběr elektrické energie“. Druhý muž byl tímto mužem na post podomního prodejce zaučován. Strážníci celou záležitost oznámí příslušnému úřadu k dalšímu jednání, a to z důvodu porušení Nařízení obce – „tržní řád“, kde je jakýkoliv podomní prodej i jiná forma prodeje, která je v rozporu s tímto nařízením, zakázána.

Vzhledem k tomu, že na území města opět dochází k nabízení služeb touto zakázanou formou prodeje, Městská policie Kolín žádá občany města o spolupráci.
V žádném případě si, z důvodu zachování osobní bezpečnosti, tyto osoby nepouštějte do domu nebo bytu a vše nám oznamte na bezplatnou linku městské policie, telefonní linka 156.


Děkujeme za spolupráci.

Za Městskou policii Kolín
str. Helena Honkiszová
Oddělení prevence kriminality a komunikace s médii


 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1358758 |