Interaktivní vzdělávací centrum

1.11.2018
Na podzim loňského roku otevřel HZS Středočeského kraje, stanice Kolín Interaktivní vzdělávací centrum.  Tento projekt se zrealizoval z grantového programu „TPCA pro Kolínsko 2016 – Pro bezpečné a zdravé Kolínsko.“ Hasiči s využitím moderních technologií a interaktivních pomůcek předávají dětem a studentům teoretické znalosti z oblasti požární ochrany, ochrany obyvatelstva a krizového řízení.
Interaktivní vzdělávací centrum našlo své zázemí v bývalých prostorách sektorového operačního střediska. Skládá se ze dvou učeben, zázemí pro pedagogy a nedílnou součástí je i  sociální zařízení. První učebna je uzpůsobena dětem z mateřských škol a žákům prvního stupně základních škol. Je vybavena a navrhnuta tak, aby se i ti nejmenší děti cítily příjemně a výuka mohla probíhat formou her. Druhou učebnu využívají děti druhého stupně základních škol nebo studenti středních škol. Interaktivní vzdělávací centrum slouží nejen dětem, ale i pedagogům, členům jednotek sboru dobrovolných hasičů a široké veřejnosti v rámci preventivně výchovné činnosti. Centrum jsme již využili při svolání operačních skupin, když se řešilo velké množství mimořádných událostí způsobených orkánem Herwart. Dále  lze centrum využít při řešení krizových situací pro zasedání krizového štábu nebo jeho pracovní skupiny a podobně.

Finančně se na výstavbě centra podílel HZS Středočeského kraje částkou 800 tisíc korun, získaný grant od TPCA činil 700 tisíc korun a Krajský úřad Středočeského kraje přispěl částkou necelých 180 tisíc korun.

O preventivně výchovnou činnost je veliký zájem a setkáváme se s kladnými ohlasy. Interaktivní vzdělávací centrum navštívilo k dnešnímu dni necelých 1500 dětí. V případě zájmu neváhejte kontaktovat telefonicky nebo e-mailem kpt. Mgr. Renatu Krutskou (950 885 125, renata.krutska@sck.izscr.cz).  


 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1355631 |